T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / BUCA - Evliya Çelebi İmam Hatip Ortaokulu

Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik öğrencilere ilgili ders öğretmeni ya da akademisyenlerce seminerler düzenlendi

Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik öğrencilere ilgili ders öğretmeni ya da akademisyenlerce seminerler düzenlendi

 

 Seminerde bir konuşma yapan okulumuz Kuran-ı Kerim öğretmeni Fatma EKİNCİ İmam hatip öğrencilerin omuzlarında büyük bir yük olduğunu belirterek:

"Şuurlu bir insan olabilmek için bol okuyun. Çünkü okumadan olmaz. Derslerinizi görüyorsunuz ama ders dışı kitaplarda okuyun. Şuurlu ve erdemli genç olun. Devletin tanıdığı imkanları iyi değerlendirin. Hayatta ne olursanız olun ama erdemli, vatanını ve devletini seven genç olun" şeklinde konuştu.

İman ve Kur'an her müslüman için en önemli konudur. Bu nedenledir ki, müslümanın dini ile olan akli, kalbi, iradi ve vicdani bağı bu bilinçle temellenir. Onun için, bu temelin atılışında sağlamlık, güçlülük  ve süreklilik esastır. Bir ömür boyu bu temelin atıldığı binada hayat devam edecektir. Bu açıdan İslam âlemine baktığımız zaman, sanırım pek hoşnut olduğumuzu söylememiz mümkün değil. Bunun nedenini araştırdığımızda öyle pek uzağa gitmemize de gerek yok. İçinde yaşadığımız toplumda kime sorarsak-soralım, itirazsız herkes müslüman olduğunu söyleyecektir. Elbette bu ifadeyi tereddütsüz kabul ediyoruz. Kimsenin imanını sorgulama hakkımızda yoktur. Lakin, İslam Âleminin İman ve Kur'an bilincini pratiğe çektiğimiz zaman, düşündürücü bir boyut kazanıyor ve bazı sorunlar ve sıkıntılarla karşılaşıyoruz. İşte bu sorun ve sıkıntıları izale etmek ve aşmak için bu alanda yazıyoruz. Amacımız, müslüman kardeşlerimize yararlı olmak, yanlış hata ve istifhamlardan arınmalarına çaba sarf etmektir. Onun için, zamanımızda bu konuya şiddetle ihtiyacımız  olduğuna inanıyorum.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 01.02.2022 - Güncelleme: 01.02.2022 13:12 - Görüntülenme: 190
  Beğen | 0  kişi beğendi